Het Grote Ongeduld 2004

Het Grote Ongeduld 2004 vindt plaats in Brussel (10 november 2004, met prijsuitreiking); Antwerpen (12 november); Gent (17 november) en Houthalen-Helchteren (20 november). Eens de prijzen uitgereikt, vindt u op deze site een link waarmee u alle genomineerde filmpjes online kan bekijken!

 

PALMARES

Vertoond buiten competitie: Flatlife, Grote Prijs van de Jury voor Korte Film Cannes 2004, en Hell Bent For Whiskey, Beste Studentenkortfilm Filmfestival Gent 2004

Beste Franstalige Fictie (Prijs La Deux): Paradis Express (WINNAAR), Et Plus si affinités Waterloo

Beste Documentaire (Lichtpuntprijs): Contraire (WINNAAR), Les Baladins du Miroir, Made in Italy

Beste Vlaamse animatie (Canvasprijs): Beyond the lost star, Il pleut (WINNAAR), The Harbinger

Beste Vlaamse Fictie (Canvasprijs): Brutus, Schijn van de Maan (WINNAAR), My Bonnie

 

Kortfilmfestival Het Grote Ongeduld, waarop alle afstudeerwerken van alle Belgische filmscholen worden getoond, wordt georganiseerd door de dienst Cultuur van de Vrije Universiteit Brussel, dit jaar voor de dertiende keer. Toch wordt het geen ongelukseditie, getuige de méér dan twintig uur film die klaarstaat. De Standaard schreef het en wij beamen het: dit jaar biedt een sterke oogst. Het niveau van de eindwerken in fictie, documentaire en animatie stijgt opnieuw – aan u om dat te komen ontdekken.

 

Op K.U.T-site, naast FM Brussel, Canvas, Lichtpunt en La Deux mediasponsor van het evenement, leest u besprekingen van àlle films die er worden getoond en komt u ook te weten welke films voor prijzen zijn genomineerd. Vanaf de winnaars bekend zijn (dus vanaf woensdagnacht) kunnen deze bekeken worden via het wonder dat multicast internet heet, oftewel via: www.hetgroteongeduld.be.


Alexander Verstraete