Mouse For Sale
rating

Duur: 04 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Wouter Bongaerts | Scenarist: Wouter Bongaerts | Producent: KHLim-ABK | Filmschool: Mad Faculty

Wouter Bongaerts vertelt het verhaal van een muis met grote oren, die niet wordt uitgekozen in de dierenwinkel. Altijd weer lacht iedereen het lieve muisje uit. Zelfs de kakkerlak in zijn kooi doet mee aan de pesterijen. Dit terwijl het muisje alleen een vriend zoekt. Hoewel het kleine verhaaltje heel simpel en voorspelbaar is, blijft het toch krachtig en leuk. 

Dergelijke kleine verhalen zijn al vaker bron geweest voor grote prijzen. Bongaerts toont met de lieve muis de charme en magie van een tekenfilm. Hij is een rasecht talent en heeft de animatiemicrobe goed te pakken. Mouse For Sale doet denken aan het vroege werk van Pixar en toont een knap staaltje computeranimatie. 

Hoewel Bongaerts het logischerwijze klein houdt, levert hij toch een parel van jewelste

De muis komt echt tot leven en de gelaatstrekken van de kinderen moeten niet onderdoen voor een Disney-film, er rekening mee houdend dat dit een eindwerk is natuurlijk! Hoewel Bongaerts het logischerwijze klein houdt, levert hij toch een parel van jewelste af.
Bekijk de film hier: http://vimeo.com/54241317

Steffen Bogaerts