The Twins Effect

Genre: Parodie | Duur: 1u48 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: | Cast: Jackie Chan, Charlene Choi, Ekin Cheng, Gillian Chung, Edison Chen, Josie Ho, Anthony Wong, Mickey Hardt

De Twins van Twins Effect zijn in het echte leven een razend populair popduo, die samen met de -van enig zelfrespect gespeende- Jackie Chan voor een gegarandeerde boxoffice hit moest zorgen. Opdracht geslaagd want deel 2 is alvast gepland voor eind dit jaar.De wereld is onder terreur van vampieren, maar dat wist u al. En al evenzeer is het maar normaal dat er één van het olijke groepje grote ambities heeft en een supervampier wil worden, dit uiteraard ten koste van zijn collega's. Twin nummer 1 is assistent van de belangrjkste vampierendoder want ook die horen er nu eenmaal bij. De stoere vamp-killer woont echter gewoon bij zijn dominante zusje (Twin #2). En uiteraard wil het verdomde toeval dat twin #2 verliefd wordt op een rehabiliterende vampier-prins.Het verhaal klinkt behoorlijk belachelijk en gelukkig kan dat geen kwaad want Twins Effect wil overduidelijk (wat té overduidelijk) een parodie op het vampieren-/samourai-genre zijn. Dus verwacht je aan zwaar overdreven slow motion- vliegen-in-de-lucht zwaardgevechten, overdreven filmmuziek en bewust idiote oneliners. En... in het begin wil dat zelfs nog werken, zeker wanneer een zaal vol ballorige Brusselaars voor de juiste atmosfeer zorgt. Maar ook de zaal had een na een dik half uurtje wel gezien, zo grappig is eenzelfde parodiëring van een genre ook weer niet. En na anderhalf uur snak je naar het verlossende einde, kill'm all, maar laat vooral ons met rust.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien