First People On The Moon

Genre: Documentaire / Fantasie | Duur: 1u15 | Release: 1 Januari 2005 | Land: Rusland | Regie: Alexei Fedorchenko | Cast: Aleksei Anisimov, Viktor Kotov, Andrei Osipov, Anatoli Otradnov

First People of The Moon, of wat een sprookje had moeten worden over de Russen die als eersten de aardlingen in het heelal zouden vertegenwoordigen. De film probeert een eigenzinnige combinatie te maken van originele beelden en zelfgeschoten materiaal. Spijtig genoeg is dat juist het grote nadeel van deze film.Op zich is het natuurlijk een interessante documentaire. Er werd erg veel tijd gestoken in research, en dat is er ook aan te zien. Je zit met open mond te kijken als je ziet hoe primitief de kosmonauten voorbereid worden op een reis van formaat. Het is alleen ontzettend spijtig dat je bij elk fragment twijfelt of het wel om authentieke beelden gaat. Dat onderscheid is heel moeilijk te maken aangezien er soms echt absurde dingen gebeuren in wat op het eerste zicht een ?echt? beeldfragment lijkt. Het lijkt bijvoorbeeld nogal onwaarschijnlijk dat je op een oude Sovjet tape kunt zien hoe militairen een varken wijn voeren?Al bij al is deze film geslaagd. Vervelen doet de film nooit, verwarren des te meer. Een aanrader als je een niet al te kritische filmkijker bent, en je dus geen vragen stelt bij de voorgeschotelde beelden.

Anthony Bossche Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien