Sientje
rating

Duur: 05 min. | Land: Nederland | Regie: Christa Moesker, Christa Moesker | Productiehuis: Nederlands Instituut voor Animatiefilm

Dit zeer amusante Nederlandse animatiefilmpje was in 1997 een instant succes en kaapte niet alleen een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival weg maar won ook de prijs voor Best First Film op het vermaarde animatiefilmfestival van Annecy, waar hij ook nog de prijs van de critici kreeg. Regisseuse Christa Moesker kreeg dan ook meteen de mogelijkheid aangeboden om een tv-serie te maken rond hetzelfde personage. Er werden een aantal nieuwe afleveringen gemaakt die vertoond worden in Villa Achterwerk, het jeugdprogramma van de VPRO.

En Sientje? Wel dat is een typische ADHD-peuter met een nogal driftig karakter, regelmatig heeft ze last van enorme woede-uitbarstingen waarbij ze haar hele kamer afbreekt of haar arme teddy bespringt om hem vervolgens door de kamer te slingeren. Je zou voor minder last krijgen van agressie met al die vervelende volwassenen die je altijd maar met opgestoken vinger de les komen spellen. Nee, daar steekt Sien lekker haar tong naar uit. Of durft ze dat niet, denk je?

Ils Huygens