Dwarves Circus
rating

Duur: 00 min. | Land: België | Regie: Ludovic Berardo | Scenarist: Ludovic Berardo | Productiehuis: Atelier de Production de La Cambre

Het Funny Dwarves Circus strandt in een rustig stadje waar de bewoners met gerust hart televisieverslaafd mogen worden genoemd. Klokslag zeven uur laat iedereen alles vallen om ‘Bob’s Supermarkt Show’ niet te missen op de kijkbuis, geen circusact die daar iets kan aan veranderen. De circusartiesten blijven echter niet bij de pakken zitten en blijken inventief en flexibel in de slag om de kijker. Nadat ze zelfs als cola – of televisieautomaat het onderspit blijven delven voor het vermaledijde kijkkastje, loopt het filmpje behoorlijk uit de hand. Via de succesvolle Magic Jump circusact, worden alle bewoners tot bekende filmpersonages omgevormd, met een Lynchiaans freaky einde als toetje.

Dit maatschappijkritische moraalsprookje getuigt van visie en originaliteit, ook al geurt dit soort van ‘media –paniek’ wat naar de vervlogen seventies. De kledij van de zombie -inwoners bestaat uit krantenartikels. Visueel wel een leuke vondst, vooral in combinatie met de schetsmatige wasco -tekentechniek . Met de film-in-filmstructuren durft regisseur Berardo af te wijken van een voorspelbare verhaalopbouw, getuige ook de mooie begin –en eindgeneriek.

Frank Moens