Le Sens de l'Orientation
rating

Duur: 24 min. | Land: België | Regie: Damien Collet | Cast: Steve Driesen, Quentin Marteau, Christelle Cornil | Scenarist: Damien Collet | Producent: Pauline Sovet | Productiehuis: INRACI

Een soundtrack zet je soms een goed eind op weg als het er op aankomt de inhoud van een film te beschrijven. Zo ook hier, met nummers als “El Tango de la Noche” en “Love in Motion”. Of het hippe “Canapé”, met sterke zang van Annabelle van Nieuwenhuyse. Feestjes en seks? Altijd interessant!

De nachtelijke omzwervingen van ene Cyril leiden tot een confusion des genres: eerst staat hij te shaken terwijl zijn ex-vriendje met een nieuwe kerel pronkt, daarna wordt hij wakker naast Sophie, het ex-liefje van David, die zelf een oogje op hem had. De vibes op het feestje waren leuk, de morning after is een ander paar mouwen… .

In oktober 2006 kreeg 'Le Sens de l’Orientation' de Sabam prijs op het FIDEC ofte Festival international des écoles de cinéma in het Luikse Hoei. Gare à toi won daar de Grand Prix National en kreeg op Het Grote Ongeduld 2005 ook de La Deux prijs, een krachttoer die 'Le Sens de l’Orientation' in 2006 niet kon herhalen. Hoewel ze meer dan genoeg stof tot drama bieden, gaan de discussies tussen Cyril, Sophie en David dan ook al eens slepen. De weifelende dialogen mochten best wat harder of dubbelzinniger. Niettemin is dit een geïnspireerd studentenwerk, waarin een vloeiende camera levensechte, imperfecte en dus des te mooiere mensen volgt.

Jan Sulmont