Love You More
rating

Duur: 15 min. | 2009 | Land: Duitsland, Groot-Brittannië | Regie: Sam Taylor-Wood | Cast: Harry Treadaway, Andrea Riseborough

David, een hommage aan Warhols Sleep met een slapende David Beckham, Men Crying waarin acteurs als Paul Newman en Ed Harris huilend worden geportretteerd, Pieta waarin zijzelf als moedermaagd een gestorven Robert Downey Jr. op schoot neemt... Tussen de Young British Artists uit de jaren negentig, zoals Tracey Emin en Damien Hirst, ontwikkelde Sam Taylor-Wood een heel eigen stijl.

 

Minder sensationeel, maar bijzonder succesvol: in 1997 werd ze genomineerd voor de Turner Prize en uitgeroepen tot Most Promising Young Artist op de Biënnale van Venetië. Tussendoor werkte ze af en toe samen met Pet Shop Boys, zelfs meezingend op sommige tracks onder de naam Kiki Kokova. Deze kortfilm, Taylor-Woods jongste wapenfeit, werd niet alleen om de coole status van zijn maakster geselecteerd voor de competitie op het festival van Cannes. En dat van Leuven.

Sam Taylor-Wood's wolk van een kortfilm.

Love You More is een klassiek Boy-meets-Girl verhaaltje, maar dan perfect uitgevoerd: met de nodige weerhaakjes. Werkelijk elk detail zit juist: de manier waarop zij haar sigaret rookt en de haartjes op zijn arm gaan rechtstaan, het liefdevolle bierspuwen en vrolijke vrijen. Heerlijke titelsong ook van The Buzzcocks -hoofdrolspeler Treadway houdt blijkens Brothers of the Head wel van een streepje punk.

Een wolk van een film, opgedragen aan coproducer Anthony Minghella, die onverwacht overleed in maart 2008. Heel andere koek dan Death Valley.

Jan Sulmont