WALK. RUN. FLY.
rating

Duur: 12 min. | Land: België | Regie: Julie Decarpentries | Cast: Luc Brumagne, Sandrine Blancke | Producent: INSAS

Op automatische piloot scant Lola kleren en zegt "Merci. Au revoir." aan de eindeloze rij klanten die haar kassa passeren in een grote winkelketen. Dat ze met haar gedachten niet bij haar monotone dagtaak zit wordt duidelijk in de volgende scène waarin ze haar koffers pakt en en "au revoir" zegt tegen haar vriend, merci achterwege latend.

Zwervend door de nachtelijke straten van Brussel heeft ze een magische ontmoeting met een zingende cowboy die haar vertelt over zijn omzwervingen en vrije levensstijl. Lola begint te dromen. Alles achterlaten en gewoon weggaan, weglopen, wegvliegen.

De film is opgenomen in 16mm en dat levert zinderende beelden op van twee verloren zielen in een verlaten Brussels by night. De surrealistische musicalscènes roepen de sfeer op van typische road movie achtige videoclips (denk Tom Petty) die je voor heel even op naïeve wijze meevoeren in die droom van het paradijs, van de totale vrijheid. Misschien had de regisseur beter een videoclip gemaakt want de scènes waarin er echt gespeeld wordt zijn van mindere kwaliteit en dragen de droom dan ook niet echt waardoor alles een beetje los aan elkaar hangt. Hoewel niet over de gehele lijn geslaagd, tovert deze film toch een glimlach op het gezicht.

Ils Huygens