Mission SS 154
rating

Duur: 08 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Alexis Fradier | Scenarist: Alexis Fradier

Het ziet er allemaal zoveel mooier uit van hier. Een astronaut zweeft op veilige afstand boven de aardbol doorheen de ruimte. Beneden heerst er oorlog. De regering neemt het zekere voor het onzekere en geeft hem de opdracht op zoek te gaan naar andere leefbare planeten.

Tijdens een storing verlaat de ruimtereiziger het schip om een reparatie uit te voeren. Duizenden kilometers boven de problemen van alledag ziet zijn blauwe thuishaven er zo slecht nog niet uit. Plotseling verliest hij contact met de aarde. Hij hoeft zijn hoofd maar te draaien om te zien dat het probleem niet bij zijn radioapparatuur ligt…

Alexis Fradier doet zijn hoofdpersonage en diens kikkercollectie zweven doorheen een prachtig uitgewerkt decor. De combinatie van verschillende technieken creëert een visueel verbluffende omgeving waarin het fascinerende verhaal zich kan afspelen. De filmmaker onderschat de schoonheid van het subtiele niet. De beelden van gewichtloze waterdruppels zijn niet minder spectaculair dan deze van het apocalyptische vuurwerk uit de voorgaande scène. De Pink Floydeske soundtrack maakt de ondergang van de aarde tot een episch schouwspel.

Rob Jacobs