Les voiles du partage
rating

Duur: 08 min. | Land: België | Regie: Jérôme Cauwe, Pierre Mousquet | Scenarist: Jérôme Cauwe, Pierre Mousquet

In Les voiles du partage, een animatiekortfilm van Pierre Mousquet en Jérôme Cauwe, komen we terecht in een dystopische toekomst waar wetteloosheid heerst. Étienne Bernard, een man op zoek naar avontuur, komt terecht in een stad die wordt gecontroleerd door de lokale maffia. Zijn doel? De orde op zaken stellen en, waarom niet, er een stevige buit uitslaan.

 

Een heerlijk foute en hilarische kortfilm, zo kan je Les voiles du partage het best omschrijven. Alsof je Mad Max zou kruisen met een Troma-film. Geweld en seks worden afgewisseld met een stevige dosis zwarte humor en satire. Verwacht ook niet teveel diepgang of karakteruitdieping. Deze film gaat resoluut voor de fun en houdt een stevig tempo aan.

Alsof je Mad Max zou kruisen met een Troma-film.

De actie wordt goed gedoseerd en het verhaal wordt mooi afgewikkeld ondanks de beperkte speelduur van ongeveer acht minuten. De regisseurs kozen voor een tekenstijl die aanleunt bij de animaties van Beavis and Butt-Head, dé stonerserie uit de jaren negentig. Verwacht dus geen verfijnde tekeningen, maar een kleurrijke stijl die perfect past bij het trashy karakter van de film.

Jeroen Van Rossem