Our Time is Up
rating

Duur: 12 min. | Land: VS | Regie: Rob Pearlstein | Cast: Frankie J. Allison, Vivian Bang, Michael Cornacchia, Matthew Frauman, Jorge Garcia, Rick Hoffman, Kevin Pollak | Scenarist: Rob Pearlstein | Producent: Pia Clemente, Rob Pearlstein

Our time is up vertelt het verhaal van een wat suffe psychiater die al jaren zijn schare hopeloos neurotische patiënten aan het lijntje houdt met nutteloze praatsessies. Als hij plots verneemt dat hij niet lang meer te leven heeft, kan hij hun gezwets niet meer aanhoren en gooit hij zijn therapie radicaal om - met hilarische gevolgen.

Our time is up is pure Hollywood en staat, in korte vorm dan, voor het beste dat de droomstad te bieden heeft. Pretentieloos amusement, gelikt in beeld gebracht, met veel vaart verteld, vol leuke, sappige karakterrolletjes en geestige dialogen. Bovendien draagt de film het hart op de goede plaats.
Our time is up is zonder twijfel de meest toegankelijke van de genomineerde kortfilms en heeft zijn nominatie dubbel en dik verdiend. Nu heeft de film misschien hier en daar wel wat last van voorspelbaaritis, maar alles wordt met zo’n zwier gebracht dat je al een compulsieve kankeraar moet zijn om daarover te struikelen.

In de cast met heel wat vaag bekende gezichten herkent u zeker Kevin Pollack, één van de Usual Suspects, en Jorge Garcia, de dikkerd uit de serie “Lost”.

Pieter Uytterhoeven