Fernsehturm
rating

Duur: 19 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Alexander Van Waes | Cast: An Miller, Tom Van Dyck, Wim Willaert | Producent: KASK

Twee broers van middelbare leeftijd zien hun kans schoon wanneer het huis tegenover hen verkocht wordt. Niemand lijkt immers te weten dat er nog een pracht van een oldtimer in de garage staat. Ongezien duwen ze de auto in hun eigen garage en beginnen met veel liefde aan het opknapwerk. Maar de komst van de nieuwe buurvrouw Michelle (Ann Miller), blond, jong, vrolijk en een beetje rebels wekt ongekende gevoelens los bij de verlegen Stan (Tom Van Dyck), waardoor er een ongekende rivaliserende spanning ontstaat tussen de twee broers.

'Fernsehturm' valt op door zijn sterke beeldtaal, die een mijmerende en nostalgische sfeer weet op te roepen zonder zijn verankering in een doodgewone Vlaamse wijk te vergeten. De cast (Tom Van Dyck, Ann Miller) speelt natuurlijk ook in het voordeel maar je moet ze ook kunnen sturen en met deze film bewijst Van Waes ook dit onderdeel goed te beheersen. De rol van Ann Miller ligt nogal dicht bij de rol die ze in Het Eiland vertolkte maar zowel Tom Van Dyck, die hier een meer ingetogen, introverter personage neerzet en de andere broer, Wim Willaert zijn erg overtuigend. Enig klein minpuntje misschien is het ietwat brave dromerige verhaaltje.

Ils Huygens