I am still Dreaming
rating

Duur: 00 min. | Land: België | Regie: Susan Tanghe | Cast: Jana Roos, Esther Mondesir, Camiel Vandenbussche | Scenarist: Susan Tanghe

Susan Tanghe is de veelbelovende jonge regisseur die in 2006 aan de filmschool Sint-Lukas Brussel afstudeerde met ‘Mama van Glas’, de kortfilm die tevens de veelbelovende Vlaamse actrice Maaike Neuville lanceerde. Ook in dit lyrische ‘I am still dreaming’ zoekt de gekwetste kinderziel soelaas in een eigen fantasiewereld die tegelijk teder en dreigend is, personages tussen wraakengelen en rozige feetjes in die we al in tal van horrorfilms tegenkwamen.

Hier dolen schattige roodkapjes rond in onafgewerkte huizen en architecturale labyrinthen als elfenbrood op de korstige boomstammen van donkere wouden. Smileys worden op muren getekend en een kinderkoor zingt dat het nog steeds dromen kan. De vrijheid van de trashy GSM film wordt hier bejubeld met extreme close –ups en een onvast frame, hoewel er best wel wat radicalere keuzes gemaakt konden worden, als je ziet dat The Blair Witch project al in 1999 profetisch scoorde met de succesformule van wankele handycam en internetproductie.

Frank Moens