Sale temps pour les cons
rating

Duur: 00 min. | Land: België | Regie: Valentin Grégoire, Guillaume Noël, Nicolas Pfeiffer | Productiehuis: IAD

Sale temps pour les Cons is het resultaat van een samenwerking tussen drie studenten: Valentin Grégoire, Guillaume Noël en Nicolas Pfeiffer. Misschien is het daarom dat we een zonder twijfel uiterst geslaagd amalgaam van verschillende stijlen te zien krijgen. Tekeningen in zwart-wit worden afgewisseld met een kleurrijke omegeving en een reclamefilmpje in jaren '50 stijl. De animatiefiguren zijn grappig uitgewerkt net als het verloop van het verhaal dat vooraf gegaan wordt door een originele intro.

Een oudere vrouw ligt te zonnen in de tuin maar de boom in het midden staat in de weg en moet er dus aan geloven. Haar zoon bestelt dan maar een kettingzaag om de boom te vellen maar zijn plannen worden gedwarsboomd door een vlinder. De jacht is open met als gevolg dat er op grote schaal een enorme ravage wordt aangericht en dat te land te zee en in de lucht. Ludieke slapstick met hilarische situaties tot gevolg.

Het is knap hoe een onschuldige dag door een bijna te verwaarlozen feit (de passage van de vlinder) escaleert in een ramp die de grenzen van de achtertuin ver overschrijdt en dat in de meest uiteenlopende stijlen die moeiteloos in elkaar overlopen. Met Sale temps hebben deze drie jonge makers een creatief en beloftevol kortfilmpje gemaakt dat een mooi begin is voor verder werk.

Carmen van Cauwenbergh