Niemands tandarts
rating

Duur: 16 min. | Land: België | Regie: Pieter De Voeght | Cast: Gunther Lesage, Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver | Productiehuis: RITCS

Niemands tandarts, een fictiekortfilm van Pieter De Voeght, doet het relaas van een tandarts die een airco in zijn praktijk laat plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor spanningen met zijn vrouw maar ook met de werkmannen Patrick en Fré. Niet alleen bemoeit hij zich constant met het werk van deze twee maar hij beticht zijn vrouw er ook nog eens van met hen te flirten.

Pieter De Voeght schetst een vrij banale situatie maar weet de onhebbelijkheden van de tandarts accuraat weer te geven door de situatie luchtig en herkenbaar te houden. De humor schuilt voornamelijk in kleine handelingen en details waardoor het geheel realistisch en geloofwaardig blijft. Ook zijn beeldcomposities weet hij in balans te houden door zich enkel op de essentie te richten en de shots in functie van het verhaal te kiezen. Door deze no-nonsense aanpak, de goede acteerprestaties en de eenvoud van verhaal en beeld krijgen we een meer dan degelijk geheel te zien waarbinnen de inhoudelijke gelaagdheid en spanningen goed tot hun recht komen. Niemands tandarts geeft ons een fijne inkijk in het dagelijkse leven van een modaal koppel met al hun kleine kantjes zonder dat de regisseur zich daarbij in een overbodige overdaad of onnodige zwaarte verliest.

Carmen van Cauwenbergh