Maurice Coffee and Tea
rating

Duur: 05 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Andreas De Ridder | Producent: RITCS

In Maurice Coffee and Tea maken we kennis met Maurice die een koffie-en theehuisje uitbaat op een afgelegen plek ergens in de woestijn. Uiterst geconcentreerd maakt hij alles in orde voor de eerste klanten maar die durven op afgelegen plaatsen nogal eens op zich laten wachten. Wanneer hij na een hele dag geduld uitoefenen eindelijk de eerste bezoeker over de vloer krijgt, is het alweer sluitingstijd.

Wie fervent fan is van de stop-motion stijl, zal ogen tekort komen bij het kijken naar de kortfilm van Andreas De Ridder. Het decor is met zijn warme kleuren subliem gedetailleerd uitgewerkt en Maurice weet met al zijn kleine kantjes onmiddelijk onze harten te veroveren. De Ridder heeft dit personage heel subtiel vormgegeven en weet met herkenbaarheid, humor, kleine gebaren en geluiden van begin to eind een glimlach op onze gezichten te toveren en met het einde, dat we door de opbouw met graagte al hadden zien aankomen, zelfs een schaterlach.

Maurice Coffee and Tea is zonder twijfel het meest gezellige koffiehuisje dat ooit op het witte doek is verschenen, moesten we onszelf in een stop motion popje kunnen omtoveren trokken we er meteen naartoe.

Carmen van Cauwenbergh