About a Cat
rating

Duur: 03 min. | 2010 | Land: België | Regie: Daan Cools | Scenarist: Daan Cools | Producent: KASK

About a cat gaat niet zomaar over een kat, maar over "little Kitty, naughty child". Deze huppelkut op laarzen is geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken. Zij pakt zelf de anderen wel aan, en nog het liefst met een baseballknuppel.

De andere dieren gaan voor haar door hun knieën, lopen de grootste trauma's en battle wounds op of eindigen botweg in het graf. Bij een van haar trucjes die omschreven wordt als "quite rude" spiest ze behendig een wandelstok in het gat van een vogelachtig beest. De dokter die opgeroepen wordt, lokt ze mee en krijgt ze zelfs zo ver om euthanasie toe te passen op een zebra. Deze gemene bitch is agressief en sensatiebelust. Losgeslagen wild. Totdat ze merkt wat er gebeurt "when a rhino's upset". Eindelijk eindigt zij eens "beaten to shit" in de goot. Maar met die negen levens op zak wordt er niet lang getreurd.

Little Kitty, naughty child is een agressieve en sensatiebeluste bitch.

Daan Cools heeft gevoel voor humor. Dat staat vast. Je moet er natuurlijk wel wat voor zijn, voor zijn grove, absurde vorm. Zijn tekenstijl is sober en eenvoudig. Zijn ietwat misvormde, maar kleurrijke figuurtjes bewegen tegen een zwarte achtergrond. Het vrolijke en repetitieve deuntje dat little miss sunshine vergezelt, geeft er nog een extra pootje humor aan. De ongeloofwaardig bezorgde en moraliserende stem van Richard Wells is er ook serieus over. Aan het eind van het verhaaltje komt er nog een uil met een lelijke snor prediken: "In this tale a moral lies", waarop hij prompt overreden wordt door een truck. Zoals gezegd, je moet ervoor zijn.

Brecht Masschaele