Frontman
rating

Duur: 11 min. | 2011 | Land: België | Regie: Deben Van Dam | Cast: Bart Hollanders, Joe Agemans, Stef Aerts, Sam Louwyck | Producent: Robin De Vries

Sam Louwyck kruipt met veel poeha in de vermassacreerde huid van Lucien, de gegriefde "frontman" van een pijnlijk slecht muziekgroepje. De band wordt met fragiele draadjes bijeengehouden dankzij het dictatoriale, extreem agressieve en haast psychopatische optreden van de teergevoelige, cokesnuivende pooier. De andere leden van de groep liggen wat men noemt serieus onder de sloef en lijken bij elk woord dat uit hun mond ontsnapt voor hun leven te vrezen.

De volledige cast bestaat uit professionals die er stuk voor stuk op hun eigen manier wel staan. Sam Louwyck smijt een extreem dominant personage op het podium. Joe Agemans, Stef Aerts en Bart Hollanders getuigen van een permanent en overtuigend verzet om er niet afgespeeld te worden.

Een vermassacreerde Sam Louwyck in de bachelorfilm van Deben 'De Weg van Alle Vlees' Van Dam.

Nochtans vertoont het verhaalverloop ernstige breuken en scheuren. De climax wordt er met de haren bijgesleurd en ligt plots voor de verbaasde voeten van de kijker. Hoewel tempo en ambiance niet ontbreken, doet consistentie dat jammer genoeg wel.

Brecht Masschaele