Dat zal het zijn
rating

Duur: 12 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Jelle Gordyn | Cast: Tiemen Van Haver | Scenarist: Jelle Gordyn | Producent: Jelle Gordyn

Jelle Gordyn brengt met Dat zal het zijn een frisse kijk op de liefde. Het liefdesverhaal wordt op een realistische manier gebracht, met een speciaal oog voor de liefde die zoet, maar vooral hard kan zijn. De rozengeur en maneschijn zijn voorbehouden voor de flashbacks, die Gordyn mooi afwisselt met de bittere realiteit. Boy meets girl, ze worden verliefd, maar de film gaat vooral over het tijdstip na hun breuk. Spijtig genoeg leidt de overvloed aan nutteloze referenties naar acteurs en films ons af van de essentie, namelijk de split-up met zijn pijnlijke nasleep. De naturelle benadering en vlotte dialogen maken dat wel goed en we zien Tiemen Van Haver wederom graag in een rol die hem op het lijf geschreven staat.

Wat vooral belangrijk is in deze film is de leuke montage. Enkele overgangen in de regie zijn meesterlijk uitgevoerd. Dat bewijst dat Gordyn heel wat meer in petto heeft en we hopen dat hij bij een volgend werk nog meer zijn eigen stijl zal ontwikkelen. Het geheel is deze keer wel knap afgerond, maar Gordyn brengt hier nog niets gedurfd. Hij doet alles volgens het boekje. Hoewel hij bewijst dat die klassieke aanpak wonderwel werkt, kunnen we niet wachten op wat hij ons de volgende keer brengt. Hopelijk durft hij dan meer te experimenteren en gaat hij voor de perfectie.

Steffen Bogaerts