Need any help?
rating

Duur: 06 min. | Land: Belgiƫ | Regie: Nicolas Provost | Cast: Eva Borhaug, Steve Joy | Scenarist: Nicolas Provost

Liefde heeft altijd een donker kantje bij Nicolas Provost. Zo ook in Need any help? Een vrouw biedt een onbekende man een lift aan waarna een absurde trip volgt waarin beiden reflecteren over hun mislukte relatie.

Geen rozengeur en maneschijn maar een ontnuchterend en dynamisch gesprek dat even snel gaat als het tempo waarmee de wagen door de Noorse fjorden scheurt. Toch ook geen zwaarwichtigheid door de absurde humor in tekst en bruitage en het erotische muzikale intermezzo dat regelmatig terugkeert.

Ook met deze kortfilm haalt Provost zijn geliefde elementen boven; de genrefilm, de niet te onderschatten draagkracht van de muziek, de absurde sfeer, de liefdesthematiek en de humor die gepaard gaat met het fantasierijk door elkaar husselen van deze aspecten.

Maar hoe absurd ook, Provost weet altijd dicht bij de realiteit te blijven; omdat hij zijn thema's nooit eenzijdig behandelt, geen schoonheid zonder de tragiek en het verval ervan. Misschien daarom dat zelfs zijn meest eenvoudige werk ons op een of andere manier altijd weet aan te spreken.

Carmen van Cauwenbergh