Le Petit Dragon
rating

Duur: 08 min. | Land: Frankrijk | Regie: Bruno Collet | Cast: Bastien Colin | Scenarist: Bruno Collet | Productiehuis: Vivement Lundi!, Nadasdy Film

Bruce Lee mag dan al bijna 40 jaar dood zijn, zijn geest is nog springlevend. Iedereen kent de Chinees-Amerikaanse vechtsportexpert en acteur - ook al speelde hij eigenlijk maar in een handvol films. Filmmaker Bruno Collet is duidelijk dezelfde mening aangedaan: ‘Le petit dragon’ draait helemaal om de onvergetelijke moves en looks van Lee.

Centraal staat een Bruce Lee-poppetje, gekleed in het iconische gele pakje met zwarte strepen uit ‘Game of Death’. Terwijl zijn eigenaar slaapt, ontsnapt Lee uit zijn originele plastic verpakking en gaat op avontuur. Dankzij een luidsprekertje op zijn borstkas kan hij bovendien de juiste kreten uitslaan. Lee ontdekt al snel dat zijn rubberen reïncarnatie niet zo sterk is als hij zelf denkt - zijn eerste high kick levert hem een grote scheur op in de achterkant van zijn been. Maar dat kan de pret niet bederven: rubberen Lee baant zich een weg door de slaapkamer, snelt een jonkvrouw in nood ter hulp en gaat de strijd aan met een witte robot. Hij krijgt het zwaar te verduren maar de moraal van het verhaal is duidelijk: de ware spirit van Bruce Lee is onsterfelijk.

Bruce Lee mag dan al bijna 40 jaar dood zijn, zijn geest is nog springlevend.

‘Le petit dragon’ is een entertainende mix van live actie en stop motion animatie, met een tintelende soundtrack. Een leuke nostalgische trip down memory lane voor jongens van veertig, een knap gemaakt cartoonesk avontuur voor filmliefhebbers tout court.

Sofie Rycken