A New Old Story
rating

Duur: 22 min. | Land: België | Regie: Antoine Cuypers | Cast: Lucie Debay, Cédric Eeckhout, Sophia Leboutte, Arno Hintjens | Scenarist: Antoine Wauters, Antoine Cuypers

Een versufte eenzaat komt een café binnen. Een bende ongure motorrijders staart hem aan, maar hij heeft enkel oog voor de mooie barvrouw. Wanneer hij ontdekt dat de serveerster haar klanten meer aanbiedt dan enkel drank, besluit hij zijn kans te wagen. Eenmaal hij haar in handen krijgt, laat hij nooit meer los.

In de videoclipesque opening wisselen fast forward en slowmotion beelden elkaar af. Met deze opwindende sequentie weet de cineast meteen onze aandacht te grijpen. Geleidelijk aan wordt duidelijk dat we twee mensen op twee verschillende momenten volgen. De montage creëert een sierlijke, evenwichtige dans tussen toen en nu en benadrukt de verbondenheid tussen vervlogen tijden en de dag van vandaag.

De scènes zitten vol interessante visuele prikkels. De elegante choreografie van afstoten en aantrekken doet ons twijfelen of we een aanrand- of verleidingstafereel bekijken. De subtiliteit van de verfilmde performance zet het daarop volgende geweld kracht bij. De sobere vormgeving van de tweede verhaallijn balanceert de actie uit, wat zorgt voor een harmonisch geheel.

Rob Jacobs