Bowling Killers
rating

Duur: 10 min. | Land: België | Regie: Sébastien Petit | Cast: David Leclercq, Steve Driesen, Gerald Wauthia | Scenarist: Emmanuelle Segura | Productiehuis: Boîte Noire

De Bowling Killers zijn niet alleen een fantastisch bowling team, het zijn ook geslepen huurmoordenaars die de daad bij het woord voegen. Voor een belangrijke wedstrijd moeten ze nog snel iemand uit de weg ruimen. Maar wanneer hun slachtoffer niet wil sterven nadat hij doorzeefd werd met enkele kogels, moeten zij steeds zwaarder geschut inzetten.

Hoewel het onderwerp van de film redelijk morbide is, voert vooral humor de toon aan. De absurditeitsgraad is bijzonder hoog, en de film schuift geloofwaardigheid opzij voor een goede dosis amusement. Hierdoor wordt de repetitieve structuur van de film gelukkig niet vervelend. Ook de twee protagonisten vormen een geslaagd komisch duo. Vooral hun discussies over de Belgische taalproblematiek vallen in de smaak.

De film schuift geloofwaardigheid opzij voor een goede dosis amusement

Een element dat ook toevoegt aan de komische noot van de film, is dat de film volledig gefilmd is vanuit een point-of-view camerastandpunt. Hierdoor neemt de kijker het hele gebeuren waar door de ogen van het slachtoffer. Visueel worden ook enkele effecten op leuke wijze toegepast om zijn memorabele doodstrijd weer te geven.
 

Jeroen Van Rossem