Délivre-moi
rating

Duur: 12 min. | Land: België | Regie: Antoine Duquesne

Een vrouw staat op het dak van een hoog gebouw en stapt langzaam naar de rand toe. Ze twijfelt om te springen. Een familie is op reis, ze checken in bij een mooi hotel. De dochter van het gezin wil een ritje op het reuzenrad, maar daar heeft de vader geen tijd voor, hij is op 'zakenreis'. In het hotel hangt er spanning in de lucht, zeker wanneer een vreemde man de dochter angstvallig in het oog houdt. Welke intenties heeft hij? Het is een resem aan beelden die bepaalde connotaties oproepen. Toch is er heel wat anders aan de hand.

In een film als Délivre-moi is het heel moeilijk om niets van de plot te verklappen. Hoewel het geheel draait rond een simpel gegeven, wordt het in een complexe vertelling weergegeven. Alles draait rond een trauma waar een klein meisje haar hele leven zal moeten mee leven. Die verschrikkelijke gebeurtenis zal ze moeten leren verwerken.

Kort en krachtig wordt door regisseur Antoine Duquesne een verhaal getoond waar vrede wordt genomen met het verleden. Een psychologisch drama pur sang.

Steffen Bogaerts