Happy Birthday Mr. Zombie
rating

Duur: 08 min. | Land: Belgiƫ | Regie: David Leclercq | Cast: Marc De Roy, Christel Pedrinelli, Denis Carpentier, Marcel Gonzales, Maxime Pasque | Scenarist: David Leclercq

Zombiefilms hanteren vaak een logica waarbij menselijke protagonisten tijdens een zombie apocalyps proberen te overleven. In zijn kortfilm Happy Birthday Mr. Zombie, geeft regisseur David Leclercq een heel andere draai aan dit genre en is het hoofdpersonage een zombie, net als in de films Deadheads en meer recent Warm Bodies. Wanneer onze zombie op het einde van de dag thuiskomt, staat hem een verrassingsfeestje te wachten voor zijn verjaardag. Alleen verloopt dit niet zoals gepland, maar wat had je anders verwacht...?

 

Het eerste dat opvalt, is de geslaagde make-up voor de personages, vooral van de jarige protagonist. Niet alle acteurs zijn even geslaagd in hun rol als zombie, maar hun reacties zullen je toch vaak aan het lachen brengen. Al snel blijkt dat Leclercq doorheen zijn film de nadruk op humor legt, waarbij vooral wordt ingespeeld op de problemen die het zombie-zijn met zich meebrengt.

Verjaardagsfeestje loopt niet zoals gepland.

Dit resulteert in enkele leuke vondsten die zelfs de grootste zombiehater aan het lachen zullen doen brengen. Happy Birthday Mr. Zombie is dan ook een typische slapstick komedie en situationele humor voert de bovenhand. Naar het einde toe lijkt de regisseur zich hier even in te verliezen, maar gelukkig herpakt hij zich en geeft hij de film een passend einde.

 

Jeroen Van Rossem