Stille Nacht IV: Can't Go Wrong Without You
rating

Duur: 03 min. | Land: Groot-Brittanniƫ | Regie: Timothy Quay, Stephen Quay

De vierde aflevering in de Stille Nacht-serie, Can't go wrong without you vormt opnieuw een muziekclip voor de Amerikaanse experimentele rockgroep His Name Is Alive (net zoals het eerste filmpje in de Stille Nacht-reeks, Dramolet). Het poppenmeisje en het konijn maken hun terugkeer, en worden deze keer vergezeld van een duivelsachtige figuur. Als veruitwendiging van het Kwade gaat deze figuur de strijd aan met het konijn voor het bezit van een ei.

De aanwezigheid van bloeddruppels en het satanistische personage, die gefilmd werd door middel van pixellatie, maken dit deel het meest duistere uit de serie. De gedragingen van de duivelsfiguur kunnen voor een onbedoeld komisch effect zorgen, maar dit voegt enkel toe aan het bevreemdende karakter van de film.

Het poppenmeisje en het konijn maken hun terugkeer, en worden deze keer vergezeld van een duivelsachtige figuur

De muziek sluit opnieuw naadloos aan bij de bezwerende sfeerschepping van de kortfilm. Ook hanteren de Quay broers wederom een stijl die de esthetiek van de stille film volgt. In Stille Nacht IV - Can't go wrong without you lijken ze zelfs elementen van het Duits Expressionisme in hun kortfilm te verwerkenā€¦

 

Jeroen Van Rossem