Chopper
rating

Duur: 02 min. | Land: België | Regie: Frederik Palmaers, Lars Damoiseaux | Scenarist: Lars Damoiseaux, Michael Palmaers | Producent: CTM Pictures

In 2011 wisten Michael en Frederik Palmaers ons te verassen met het visueel prachtige Nuru. Een jaar later kroop Michael samen met Lars Damoiseaux in de pen voor Chopper. In deze kortfilm, geregisseerd door Lars en Frederik, schetsen zij op een korte en vooral grappige manier de cyclus van het leven.

De film vangt aan met twee sprinkhanen die vrolijk in de weer zijn. Plots wordt een van de sprinkhanen opgegeten door een kikker. De kikker wordt vervolgens gegrepen door een reiger die op zijn beurt ten prooi valt aan een krokodil, … Je weet wel hoe dat gaat. De mens lijkt aan de top van de voedselketen te staan, maar zoals verwacht: loontje komt om zijn boontje. Het einde is even passend als hilarisch.

Loontje komt om zijn boontje.

In deze film worden dezelfde technieken aangewend als voor de productie van Nuru: gefilmde beelden worden opgevuld met computergeanimeerde dieren. Vervolgens werd er een soort filter geplaatst over de beelden om het verschil tussen de twee zo miniem mogelijk te maken. Een geslaagd resultaat, dat hierdoor bovendien ook een dromerig effect krijgt. De dieren zien er opnieuw bijzonder realistisch uit. Verder horen we ook een passend deuntje dat zich op de achtergrond afspeelt. De combinatie van deze knappe audiovisuele stijl en de droge humor maakt van Chopper net iets meer is dan een leuk tussendoortje.

Jeroen Van Rossem