The Missing Scarf
rating

Duur: 07 min. | Land: Ierland | Regie:

“Angst is een slechte raadgever.” Deze eeuwenoude uitspraak van William Shakespeare moet zowat de meest kernachtige samenvatting zijn van het Ierse The Missing Scarf, een simpelweg sublieme, in een hele resem prijzen badende kortfilm van dit jaar die op krap zeven minuten uw schrik voor uw meest existentiële raison d’être’s met een welgemikte lach in de prullenmond dropt.

Want vergis u niet: onder de op zich al bedrieglijk eenvoudig, schitterend getekende, meesterlijk door Georges Takei (de eerste Sulu uit de originele Star Trek!) vertelde, tot op het bot humoristische fabel van Albert de eekhoorn die op zijn zoektocht naar een ontbrekend houtstukje putje winter diverse getroebleerde bosdieren ontmoet, schuilt een hele ijsberg aan levenswijsheid en lust for life die volgens ons elk beetje psycholoog doet watertanden. De uil die schrik heeft voor het donker en dus het onbekende! De bever die maar blijft piekeren over het breken van zijn dam maar eigenlijk als de dood is om te mislukken! De vos met een sociale fobie!

 

Kwintessentieel brokje pure cinema voor iedereen die zijn portie levenswijsheid liefst met klasse en kilo’s humor geserveerd krijgt.

De beer die niets minder dan het einde van het universum vreest! Enfin , we gaan niet alles verklappen, maar neem het van ons op een briefje: tot en met die spetterende finale is The Missing Scarf nog rechtlijniger dan een waterpas, zit er genoeg vaart in het kleinood om zelfs een tientonner de haven in te slepen, heeft deze geniale kortfilm meer klasse dan een dozijn van de beste psychotherapeuten  en zit er minstens evenveel humor in deze inktzwarte komedie als –en wij wikken onze woorden zorgvuldig- een volledige seizoen van het legendarische Monty Python’s Flying Circus.

The Missing Scarf is, wij proberen u nog één keertje te overtuigen, een kwintessentieel brokje pure cinema voor iedereen die zijn portie levenswijsheid liefst met klasse en kilo’s humor geserveerd krijgt. Wedden dat ook u al fluitend uw dag herbeklimt?  Absolute aanrader.

Filip Hermans