Qui j'ose aimer
rating

Duur: 07 min. | Land: België | Regie: Laurence Deydier, Hugo Frassetto | Cast: Laurence Deydier, Hugo Frassetto | Scenarist: Laurence Deydier | Producent: Arnaud Demuynck | Productiehuis: Le films d'île

Wat is liefde? Het is een vraag waar velen onder ons mee worstelen. Kijk maar naar het hoofdpersonage in Qui j'ose aimer, een kortfilm van Laurence Deydier en Hugo Frassetto. Ook zij raakt verstrikt in het web gesponnen door Cupido en komt voor een moeilijke keuze te staan. De vrouw in kwestie vlucht weg uit haar relatie naar Parijs, de stad van de liefde. Hier leert ze iemand anders kennen, maar hun ontluikende verliefdheid wordt op de proef gesteld wanneer ze gecontaceerd wordt door haar vorige lief. Terugdenkend aan de mooie momenten met beide mannen, beseft ze dat ze een keuze zal moeten maken.

Deydier en Frassetto vertellen dit verhaal aan de hand van een eclectische mix tussen poëzie, muziek, klassieke vertelling en experimentele beeldtaal. Bij een liefdesscène in Parijs wordt bijvoorbeeld zeer symbolisch weergegeven hoe de man en vrouw elkaars lichaam verkennen. Maar ook op andere momenten speelt het regieduo met de beelden door lichamen in de omgeving in te werken.

De aquarel tekenstijl en de vederlichte muziek zorgen voor een gepaste dromerige sfeer. Herinneringen, gedachten en realiteit worden door elkaar verweven waardoor de hele film een soort droomlogica lijkt te volgen. Waarom dit hele verhaal gevolgd wordt door een blauwe vogel blijft evenwel een raadsel.

Jeroen Van Rossem