The Loneliest Stoplight
rating

Duur: 06 min. | 2015 | Land: VS | Regie: Bill Plympton | Cast: Patton Oswalt | Producent: James Hancock, Adam Rackoff, Wendy Cong Zhao

Bill Plympton is een legende in de animatiewereld. Hij werd al twee keer genomineerd voor een Oscar en won al verschillende prijzen op de festivals van Annecy, Sitges en Cannes. Vooral zijn films Guard Dog, Guide Dog, Hot Dog en Horn Dog zijn bekend, maar ook de langspeelfilm Idiots and Angel is een parel.

In The Loneliest Stoplight vertelt Plympton het verhaal van een verkeerslicht. We zien een eenzame cowboy die omver wordt gereden door een eenzame auto, in the middle of nowhere. Om zo’n ongelukken in de toekomst te vermijden, wordt er een verkeerslicht geïnstalleerd. Door de jaren heen heeft het verkeerslicht - de stem is van comedian en acteur Patton Oswalt - goede en slechte dagen. Hij ziet hoe een onbekende actrice naar Hollywood lift (en daar bekend wordt), hij maakt politie-achtervolgingen mee, en op een dag bouwen vogels een nestje op zijn “hoofd”. Wanneer er vlakbij een autostrade wordt aangelegd met wel tien rijvakken, lijkt het sprookje uit - niemand zal nog langs zijn kleine weggetje rijden. Maar een kettingbotsing op een mistige dag brengt alsnog redding.

Stielman Bill Plympton bevestigt zijn kunnen.

De aangename stem van Oswalt en de charmante stijl van Plympton maken van dit verhaaltje behoorlijk aantrekkelijk. Geen grootse emoties, geen bulderlach, maar  het degelijke en entertainende werk van een goede stielman. 

Sofie Rycken