WIN: Duotickets Kortfilmavond (@ GC De Volkskring)

Voor het derde jaar op rij doopt vzw TiniTiaTief GC De Volkskring om tot kortfilmcinema in Lede. Daar worden vijf eigenzinnige kortflims voorgeschoteld aan het publiek. Bovendien komen regisseurs en/of castleden de films hoogstpersoonlijk inleiden. Oja: Kortfilm.be geeft twee duotickets weg!

 

Wij vatten het programma samen:

Ten eerste is er het vormelijk esthetische hoogstandje Endurance (**) waarin de zusjes Lotte en Leen Diependaele respectievelijk schitteren als schijnbaar onverschillige, maar razende leerlinge & gefrustreerde, overhitte sportleerkracht. Regisseur Bernard De Rycke doet ons kokhalzend terugdenken aan de lessen L.O. ten tijde middelbaar. 

 

In het huiverende en erg sfeervolle De Vijver (**) speelt Jeroen Dumoulein smakelijk met het haunted house genre. Een beetje Stephen King, maar dan met nog extra weemoed, nostalgie en 19e-eeuwse treurnis. De innemende ogen van Kirsten Pieters krijg je er gratis en voor niks bij. 

 

Het visueel bezwerende regiedebuut August (***) van acteur-regisseur Jeroen Perceval (recentelijk nog te zien in Vlaamse langspeeltopper D'Ardennen) bezingen we nog steeds al te graag. Perceval geeft hierin het al meerdere malen bewandelde coming-of-age genre een hoogst eigen invulling. Dé topper binnen deze selectie.

 

Voor het prijzenwinnende  (Prijs van de Jury op IKL 2014 & Beste Studentenkortfilm op Film Fest Gent 2014) L'Infini (**) baseerde regisseur Lukas Dhont zich op een dansvoorstelling van Jan Martens. Op het witte doek vertaalt zich dat naar erg intieme vertelling waarbij de camera beduidend dicht het gezicht van de elfjarige protagonist bekruipt. Ontroerend, bovendien. 

Als laatste iser ook nog de kortfilm Nolens Volens van regisseur Piet Sonck, de man die bovenstaande kortfilms selecteerde.

Er bij zijn? Dat kan! Mail dan als de bliksem naar info@kortfilm.be en maak kans op één van de twee duotickets voor deze Kortfilmavond op zaterdag 30 januari in Lede.

 

 

 

Niels Putman