Nymphet
rating

Duur: 12 min. | 2015 | Land: België | Regie: Laura Hermanides | Cast: Alix Jana Cale, Patrick Vervueren | Scenarist: Shauni De Gussem | Producent: Declan Lynch

In het kader van 'Follow III: Love Live Ghent' realiseerde Laura Hermanides haar derde kortfilm Nymphet. 'Follow' is een onafhankelijk project dat kortfilmmakers helpt hun scenario te realiseren. De voorwaarde is dat de film zich moet afspelen in Gent en bijgevolg volgen we de personages in de buurt van Dampoort.

In haar eerste kortfilm portretteert de Nederlandse regisseuse twintigers, vervolgens tieners in Geef me ‘s ongelijk en in deze eerste fictiefilm volgt haar camera een meisje aan het begin van haar ontluikende puberteit.
 

TRAILER
 

Thuis heeft iedereen het te druk om aandacht te schenken aan de jonge Dolly. Daarop besluit ze het voetballen even te laten voor wat het is en erop uit te trekken naar een vriendin. De jonge tomboy wandelt opgemaakt (kleedje, lippenstift) terug naar huis en is onder de indruk van de aandacht die ze onderweg kreeg. De onschuldige verkenning van een pubermeisje slaat plots om naar een gevaarlijk spel.

Gevoelige kortfim waarin een onschuldige puber flirt met een grens waarvan ze zich niet bewust was.

Nymphet blijkt een breekbaar portret van een meisje dat een kreet slaat om aandacht. De dialogen zijn beperkt en de dromerige muziek ondersteunt de onschuldige intenties van Dolly. De spontaniteit die de jonge actrice Alix Jane Cale (Le pli dans l'espace, Danse Macabre) uitstraalt, draagt bij tot de sterkte van deze film. Bekende gezichten zoals Bert Haelvoet, Katrin Lohmann en Patrick Vervueren doen met plezier een stap achteruit om de jonge Cale volledig tot haar recht te laten komen.

Hermanides ging voor deze film al aan de haal met de Juryprijs in de Belgische afdeling van de Sundance Channel Shorts Competition. Benieuwd wat het haar oplevert op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

 

Liza Brandt