Festival

Kunstenfestival PLAN B

01/09/2018 tot 02/09/2018
Het kunstenfestival in Bekegem selecteerde zes korte auteursfilms.

Line up

01.09.2018 Niels Putman

Het filmprogramma Cinema B presenteert zes auteurs-kortfilms van beloftevolle filmmakers, zorgvuldig geselecteerd door Jietske Vermoortele & Myrthe Baptist. Doorheen drie filmblokken krijg je een doorsnede van het hedendaagse filmlandschap en de thema’s die ze beroert.

Kunstenfestival PLAN B is een jaarlijks terugkerend locatiefestival in het West-Vlaamse dorp Bekegem. Uit de stad en in de wereld worden jonge kunstenaars uitgenodigd om in interactie te gaan met deze omgeving. Het resultaat is een mix van kunstdisciplines over hokjes heen, nieuw en bestaand werk, harmonie en conflict. PLAN B wil op die manier een rol opnemen als creatieve broedplaats, uit de hand gelopen speeltuin en uitdagende gastheer.

Op het kortfilmprogramma staat onder meer 'May Day' (Fedrik De Beul & Olivier Magis) dat op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven van vorig jaar met de jury- én de publieksprijs naar huis gin. Ook hoofdacteur Thierry Hellin werd er gelauwerd.

Quinten Wyns' 'Oosteroever' ging vorig jaar in premiere tijdens het Filmfestival Oostende. Als geboren Oostendenaar gaat hij in deze documentaire erug naar zijn roots en portreteert hij de visser Marnix Verleene. Ons deed zijn film(stijl) denken aan het werk van Pedro Costa.

Verder ook op de planning staan 'Video Home System' (Guusje America), 'What Devious Cunts We Are' (Aay Liparoto), 'Waithood' (Lousiana Mees) en 'I Film For You' (Damjan Peric).

Bron: Kunstenfestival Plan B
Coverfoto © Kunstenfestival Plan B