Le Temps Retrouve

Genre: Drama | Duur: 2u38 | Release: 20 Oktober 1999 | Land: | Regie: | Cast:

Over deze film kan ik heel wat korter zijn. Belangrijkste reden hiervoor is het feit dat deze film mij niet zozeer aansprak als de vorige. Dit is dan ook een film voor de liefhebbers van het moeilijkere genre. In deze film vermengen fictie en realiteit zich dan ook meer dan eens. De film zit ook vol met flashbacks die soms moeilijk te herkennen zijn. Op artistiek niveau staat deze film echter wel vrij hoog. Knap camerawerk en een boeiende montage dat wel.

Het verhaal is dit van Marcel Proust die op zijn sterfbed zijn leven via foto?s nog een keertje doorneemt. Door middel van zijn literaire personages zien we het leven van Marcel Proust zich afspelen. De oorlogsjaren maken een bijzonder onderdeel uit van zijn herrineringen.

Het meest bijzondere aan Le Temps Retrouve is waarschijnlijk de rol van John Malkovich. Malkovich spreekt zowaar Frans met een Frans accent. Verder zien we Catherine Deneuve en Vincent Perez. Ben je een liefhebber van artistieke films en kan je je lang concentreren op een film? De film duurt 2 uur en 40 minuten dus je kan maar beter gemotiveerd zijn.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien