The Day of the Wacko

Genre: Komedie / Drama | Duur: 1u33 | Release: 1 Januari 2001 | Land: Polen | Regie: Marek Koterski | Cast: Marek Kondrat, Janina Traczykowna, Michal Koterski

6 mag dan al het getal van de duivel zijn, 7 is alleszins het getal van wacko van dienst Adas Miauczynski. Niet alleen het getal 7 beheerst zijn leven -7 maal in je koffie roeren, 7 maal je gezicht wassen, 7 maal je kont afvegen- maar ook symmetrie, ongekreukte zetels, stiptheid, controle.

Deze neurotische karaktertrekjes kan Adas nog onder controle houden, zolang de buitenwereld er zich echter niet mee bemoeit. Want o wee als de bovenbuur de volumeknop voor Chopin opdrijft, of het dochtertje van de bovenbuur met haar springballetje speelt. Jack ? As Good As it Gets - Nicholson verdwijnt in het niets naast het gedrag van Adas. The Day of the Wacko is een heerlijke komedie over obsessie, paranoia en oncontroleerbare neuroses. Dit is een mooi voorbeeld van wat kluizenaars te wachten staat, eenmaal ze zich van de buitenwereld losgerukt hebben. Adas beweert zeer eenzaam te zijn, maar wat kan hij hier aan veranderen zolang hij niet open staat voor andere mensen, laat staan invloeden? Beleef het zelf, wees voor één enkele dag een regelrechte freak. Welcome to Adas? world!

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien