Relax...It's just sex

Genre: Humor | Duur: 1u50 | Release: 21 Augustus 1999 | Land: | Regie: P.J. Castellaneta | Cast: Jennifer Tilly, Mitchel Anderson, Eddie Garcia, Chris Cleveland

Alles begint vrij rustig in deze film. Als intro krijgen we een kort voorlichtingsfilmpje te zien. Dit filmpje is vooral bedoeld voor de gevoelige kijkers, zij krijgen een waarschuwing dat deze film heel wat homosexuelen toont. Achtereenvolgens krijgen we een lesbisch en een homokoppel te zien. Meteen is de toon gezet want dit filmpje is natuurlijk een pure parodie maar toont toch aan dat er heel wat vooroordelen tegenover homo's bestaan.

Meteen na het filmpje zullen de mensen die de intro wel serieus nemen een danige cultuurshok te verwerken krijgen. We zien een homokoppel dat hevig op elkaar zit in te beuken. Enkele shots later stelt Vincey, de homo in the act, zich de fundamentele vraag of hij nu moet slikken of spuwen.Verder maken we ondermeer kennis met het Tara en haar man Diego. Het lesbische koppel Megan en Sarina hebben ook hun problemen. Megan blijkt namelijk een kleine identiteiscrisis door te maken. Welk deksel past er op dit potje? Javi zit dan weer met een nog groter pobleem hij is namelijk seropositief. Wat dan weer geen enkel probleem is volgens Buzz want het verband tussen HIV en Aids is volgens hem nog altijd niet bewezen. De katholieke homo's leven dan weer strikt volgens de bijbel. Zij zijn het cliché homokoppel van de film.Relax...It's just sex is een film die op een grappige wijze een probleem in de Amerikaanse maatschappij aankaart namelijk: de homohaat. Hoogtepunt in de film is dan ook de scène waarin Javi en Vincey door een boel gaybashers onder handen worden genomen. Het tij keert echter snel en de twee krijgen, met de hulp van hun vrienden, de bovenhand. Waarop Vincey besluit om maar meteen de basher te verkrachten. Deze gebeurtenis bepaalt voor een groot deel het verdere verloop van de film. Jammergenoeg want het tweede deel van Relax mist duidelijk het tempo van de eerste helft. Naar het einde toe zakt de pudding zelfs totaal in elkaar. We krijgen als het ware een gaydrama te zien. En of het nu om een parodie gaat of niet is onmogelijk te achterhalen. Ik heb dan ook het donkerbruine gevoel dat dit sentimentele einde volledig voorzien was. Jammer want deze film heeft veel in zijn mars. Maar uiteindelijk krijg je op het einde het gevoel dat je iets hebt gemist.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tara krijgt een miskraam en natuurlijk komt haar man dan terug van zijn reis. Vincey komt na een retraite toch terug. In het slotshot zien we het hele gezelschap op het strand staan. Met in de achtergrond, hoe kan het anders, een ondergaande zon.