Sex Academy

Genre: Komedie/Parodie | Duur: 1u29 | Release: 10 Juli 2002 | Land: | Regie: Joel Gallen | Cast: Chyler Leigh, Chris Evans, Jaime Pressly, Eric Christian Olsen

Het genre tienersekskomedie is inmiddels al zo vaak geparodieerd geweest dat het eens hoog tijd werd om een parodie op de parodie te maken, dit is Not another teen movie (in deze contreien om een of andere reden Sex Academy geheten).Het verhaal is zo belachelijk en zo overbruikt dat het moeilijk te geloven is dat je ooit hebt meegevoeld met de eerste serieus bedoelde versies. De populaire sporter Jake wedt met zijn vriend Austin dat hij Janey, het zogezegde lelijke eendje, kan laten verkiezen tot prom queen. De immens populaire en immer roos gekleede cheerleaders die zelf de hots voor Jake hebben, zullen echter alles in het werk stellen Janey te vernederen. Zal Jake in zijn opzet slagen - natuurlijk -en zal Janey Jake vergeven wanneer alles - uiteraard - een kwartier voor het einde uitkomt ?Voor de rest hebben we de obligatoire excuustruus zwarte, de knappe Zweedse uitwisselingsstudent, de geile maagden, de sullen die nog niet oud genoeg zijn om te neuken maar er al wel grote theorieën over hebben, de reporter, de American Football spelletjes, ... In Sex Academy echter zegt de zwarte alleen damn en shit, de Zweedse is letterlijk altijd naakt, de geile maagden zijn eigenlijk een Siamese tweeling, de sullen wel erg sullig, de reporter 110 jaar oud en wordt bij American Football iemands benen van zijn romp gescheiden.In tegenstellingen tot eerdere parodieën zoals Scary Movie (ook deel 2 overigens) vormen de belachelijkheden en de tot in detail nagespeelde filmparodieën (met vaak tot in details kloppende decors en kleding) een spervuur van lichte glimlachen. Een spervuur dat je - of je nu wil of niet - bij momenten ontwapent en je enkel met een schaterlach kan beantwoorden. Hoe meer prulfilms je de laatste jaren gezien hebt hoe meer je met de parodie ervan zal kunnen lachen. Een film die naar mijn mening de grens tussen overdreven en flauw fijntjes aftast zonder uit te glijden.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Who cares ?!