EDTv

Genre: Humor | Duur: 2u03 | Release: 16 Juni 1999 | Land: | Regie: Ron Howard | Cast: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Jenna Elfman, Sally Kirkland, Ellen DeGeneres, Elizabeth Hurley

Het hoeft niet meer gezegd te worden dat de wereld van vandaag draait rond geld. De mensen willen zoveel mogelijk geld verdienen. Op televisiegebied wil dat zeggen : zoveel mogelijk kijkers. Hierdoor kunnen er massa's sponsors worden aangetrokken waardoor men fortuinen kan verdienen. Meestal is dit dan wel ten nadele van iemand anders.

Iedereen kent wel de verhalen van de celebs die niet te spreken zijn over de paparazzi. De celebs kaarten dit dan aan als een schending van hun privacy. De paparazzi zeggen dan weer dat het hoort bij bekend zijn. Het valt te nemen of te laten. It's that simple.In EDTV zien we zo een uitbuiting van het hoofdpersonage Ed (Matthew McConaughey). Een televisiestation zoekt een kandidaat, die men 24 uur per dag mag volgen. Zo denkt het TV-station massa's kijkers te kunnen trekken. Aanvankelijk lijkt de broer van Ed Pekurny, the ideal man. Maar het is Edje zelf die wordt opgeroepen voor een eerste screening. Edje slaagt er vervolgens in om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Hij krijgt een contract aangeboden voor één maand. Maar, wat blijkt. Ed is een succes. Het Amerikaanse publiek is zot van hem. Z'n contract wordt dan ook verlengd. Ondertussen is Ed al wel gaan lopen met de vriendin van z'n broertje. Maar dat is echter nog maar het begin van het einde.In EDTV zien we mooie jongen Matthew McConaughey als het hoopersonage. Matthew is in enkele maanden uitgegroeid tot een heuse superstar, met de looks van een Tom Cruise. Buiten A Time to Kill heeft hij zijn verborgen talent echter nog niet laten zien en ook in deze film is er weinig verbetering. Naast Matthew is er ook nog Woody Harrelson, die echter maar een klein rolletje heeft. Spijtig, want het is Woody die de rest van de cast wegspeeld. Bovendien is er ook nog een special guest appearance van Ellen DeGeneres (ronduit zwak) en Elizabeth Hurley (super als de sexy babe).Desondanks de wat mindere acteerprestaties is EdTV toch een leuk filmpje, met een romantisch knipoogje.

Regisseur van de film is niemand minder dan Ron Howard. Howard is natuurlijk vooral bekend uit Happy Days (en schijnt nog niets verandert te zijn) en de film American Graffiti, van George Lucas. Ondertussen heeft Howard echter ook al een serieus indrukwekkend lijstje films geregisseerd : Ransom, Apollo 13, The Paper, Far and Away, Backdraft, Parenthood, Willow, Cocoon, Splash. U merkt het, deze man heeft ervaring zat; maar dat wil natuurlijk niet zeggen iedere nieuwe film van Ron Howard een klassieker is.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ed is het beu. Hij heeft echter een contract getekend en hij heeft toch wel vergeten te kijken naar de kleine lettertjes. Foei. Hij beschikt echter over enige informatie van één van de Tv-eigenaars en slaagt er zo in om te ontsnappen aan al die mediagekte. Bovendien heeft hij 'n vriendinnetje terug. Eind goed, al goed.