Buena Vida Delivery

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u34 | Release: 6 Juli 2005 | Land: | Regie: Leonardo Di Cesare | Cast: Ignacio Toselli, Moro Anghileri, Óscar Núñez, Alicia Palmes

Als Hernán te weten komt dat de knappe Patricia, waar hij stiekem verliefd op is, onderdak zoekt, raapt hij al zijn lef bij elkaar en biedt haar een kamer aan in zijn huis. Tot zijn grote verbazing staat ze korte tijd later gepakt en gezakt aan de deur en worden ze al snel geliefden. Maar mooie liedjes duren niet lang. Het plotse bezoek van Pato's ouders is maar de eerste onaangekondigde verrassing die Hernán te wachten staat. Ondanks alle beloften is de familie met geen stokken meer uit het huis te krijgen. Ze laten ze zelfs hun inboedel afkomen. Maar de echte nachtmerrie begint pas als de pater familias de living omtovert tot een churrosfabriekje, dat stipt om 4u 's nachts begint te draaien.Hoewel je aanvankelijk vooral meedeelt in Hernán's groeiende ergernis over de nogal brutale manier waarop de familie zijn huis inpalmt, vervallen de personages nooit in karikaturen. Ietwat na de tweede helft begin je zelfs meer en meer sympathie te voelen voor de idealistische koppigheid waarmee de vader zijn zaak nieuw leven probeert in te blazen en de onverzettelijkheid waarmee de moeder zich achter haar man schaart. Het is gewoon een kwestie van overleven en iedereen doet dat op zijn manier en volgens eigen principes.Argentinië zal nog lang de gevolgen dragen van het extreme vrijmarktbewind dat door de ondertussen verdreven president Fernando de la Ruà werd ingevoerd. De economische crisis die daaruit voortvloeide is de onmiskenbare donkere context van wat op het eerste zicht een lichte generatiekomedie lijkt. De vader van Patricia is al zijn bezittingen kwijtgeraakt in een faillissement, de ouders van Hernán zijn naar Spanje gevlucht en zowel Hernán als Pato zijn als de dood om hun armtierige baantjes te verliezen. Visueel is de crisis vooral zichtbaar in de meermaals terugkerende shots van Hernán die op zijn brommer vervallen wijkhuizen en leegstaande blokken doorkruist, op weg naar de koeriersdienst waar hij werkt, die de ironische naam Buena Vida Delivery (Good Life Delivery) draagt.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het goede leven wordt blijkbaar toch niet aan huis bezorgd. De oliebollen geraken ze aan de straatstenen niet kwijt en Hernán verliest zijn werk.