Kikujiro

Genre: Japanse (?) Humor | Duur: 1u56 | Release: 3 November 1999 | Land: | Regie: Takeshi Kitano | Cast: Kayoko Kishimoto, Takeshi Kitano, Yusuke Sekiguchi, Kazuko Yoshiyuki

Een film van een spleetoog, het is eens iets anders. En hoewel kerels zoals Kitano al wel voldoende bekend zijn in 'milieu' geraakten ze tot op heden zelden in de reguliere cinema. Hier komt dus gelukkig verandering in.In feite is Kikujiro een road movie. Zoontje Masao (Yusuke Sekiguchi - coole namen dat die Jappen hebben, valt niet te vatten) is negen jaar maar heeft zijn mama nog nooit in zijn leven gezien. Die werkt namelijk ergens ver ver weg in een grote stad waar zij centjes moet verdienen voor Masaotje. Dus Masao woont bij zijn grootmoeder in Tokio.In de grote vakantie verveelt hij zich echter en beslist dan maar om op reis naar zijn moeder te gaan. Zo'n klein geel vriendje alleen laten gaan zijn ook geen manieren en daarom moet .. (let op) KIKUJIRO, de huisslof, onder grote druk van zijn vrouw, meegaan. Voila, vandaar de titel, en iedereen maar denken dat het stond voor dikke tieten.Mister Kikujiro is blijkbaar al lang niet meer mogen weggaan van vrouwlief en pakt deze kans dan ook net iets te enthousiast aan. De eerste dagen van de reis worden dan ook eerder gespendeerd bij de bookmaker bij de racebaan dan ergens anders. Maar goed, een tijdje hevig verliezen doet de zin om te gokken toch wat afnemen.

Vreselijk spannend klinkt het allemaal nog niet neem ik aan. Wat Kikujiro dan ook zo speciaal maakt is.. Kikujiro zelf. Hij is de onvriendelijkheid, brutaliteit zelve maar (en nu met zijn allen :) "Maar met een goede hart voor wie wil kijken" of zoiets.

Die manier van omgaan blijkt echter heel vaak zeer effectief te zijn, zo weet hij meerdere malen liften, eten, prullekes af te snoepen.

De leukste scenes zijn wanneer hij 'stoere' motorrijders tegenkomt die hij eerst dwingt een speelgoedje af te geven en zich daarna te verkleden als gelande aliens, lopende watermeloenen, octopussen, en meer van zulks allemaal om de jongen te plezieren.Kikujiro is een film die wat tijd nodig heeft om erin te komen, maar als dat eenmaal lukt zal je een nieuwe manier van regie, acteren maar voornamelijk een totaal andere manier van humor ontdekken. Zeker de moeite !

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masao's moeder blijkt niet alleen ergens anders te werken maar ook een andere man en gezin te hebben. De jongen komt dit onooit echt te weten, hij gaat onverricht terzake terug naar Tokio.