Little Voice

Genre: Drama | Duur: 1u37 | Release: 10 Februari 1999 | Land: | Regie: Mark Herman | Cast: Brenda Blethyn, Jane Horrocks, Michael Caine, Ewan McGregor

Little Voice brengt ons het verhaal van een jong tienermeisje, L.V. of Little Voice, omdat ze zo stilletjes spreekt. Iedereen verwerkt de puberteit op zijn of haar methode. LV doet dit door zo weinig mogelijk te spreken en haar urenlang op te sluiten in haar kamertje, samen met het enige dat haar nog echt dierbaar is, de langspeelplaten van haar overleden vader.Na de dood van haar vader woont LV alleen met haar moeder, een wilde, opgewonden vrouw. Die vaker op café zit en mannen versiert dan omkijkt naar haar dochter. En als ze omkijkt is het meestal om haar dochter duidelijk te maken dat ze moet ophouden met dat gezing van haar.Het keerpunt komt wanneer moederlief, Ray Say, een lokale 'talenscout' van het laagste allooi, aan de haak slaat en mee naar huis neemt. Ray Say hoort LV toevallig zingen en weet meteen dat dit een groot talent is. Samen met Mister Boo, uitbater van het plaatselijk cabaret, organiseren ze een optreden. Het meisje klapt helemaal dicht, ze wil helemaal niet zingen voor zo'n groot publiek.Uiteindelijk krijgt Ray Say haar overtuigd om nog eens een optreden te doen, voor haar vader. Ditmaal werkt het meisje wel mee en ze zingt, danst, acteert dan ook de sterren van het plafond.

Ray Say en Mister Boo zien dan ook al snel in dat ze een goudmijntje hebben aangeboord.Little Voice is een ontroerende, vaak grappige, dikwijls spetterende film over een meisje dat iets wil zijn dat voor velen onbegrijpelijk lijkt : niet bekend..Wanneer je zit mee te swingen op de muziek van Little Voice vergeet dan niet dat Jane Horrocks alle nummers eigenhandig... (euhh...) gezongen heeft.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L.V. zal na haar spetterende avond nooit meer zingen. Door een kortsluiting zal haar huis afbranden, de moeder denkt dat LV dit gedaan heeft.