October Sky

Genre: Drama | Duur: 1u54 | Release: 1 Januari 2000 | Land: | Regie: Joe Johnston | Cast: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Chris Owen, Chad Lindberg, William Lee Scott

In 1957 te Coalwood is de enige beroepsactiviteit van zowat de gehele bevolking houtskool graven. Iedereen doet het en elke trotse vader verwacht van zijn zoon dat hij hetzelfde eerbare beroep zal uitoefenen. Zeker de vader van Homer, mister ploegbaas himself, terwijl zoonlief - hoe kan het ook anders - het helemaal anders ziet. Homer wil naar de universiteit.. sex, drugs en roll & rock.

In sport is ie niet goed genoeg om een studiebeurs te krijgen. Daarom probeert hij het door een wetenschapsbeurs te winnen.Niet met gemuteerde bloemkolen, 'Dagboek van mijn hamster' of andere staaltjes van goede smaak en vindingrijkheid maar wel door...een raket te bouwen. 1957: de Russen lanceren de eerste kunstmaan en Homer zal verdikke de tweede lanceren.Met de hulp van meganerd, stoere kerel en ... nog een derde jongen, blazen ze witte hekjes of zichzelf op, worden ze meesters in de fysica en raketwetenschap, steken bossen in brand enz... Dolle pret natuurlijk.Uiteraard komt de conservatieve, zichzelf projecterende vader roet in het eten strooien. Wanneer de lompe eikel bijna in een mijnaccident om het leven komt, moet Homer wel in de mijn gaan werken om het gezin van eten te voorzien.. Of net niet ? Of wel ? En wat gebeurt er dan? En waar komt Mickey Mouse bij dit alles kijken? Lees de spoiler zou ik zo zeggen..

Al bij al lijkt dit vreselijk melig. Sommige eindscènes zijn dan weer komisch omwille van zoveel dramatiek.. Maar uiteindelijk is het een mooie film geworden, vol van 'goedgevoel' en 'latenwehopendatze'thalen'. Combineer dit met zeer sterke acteerprestaties van de jongeren, prachtige beelden en muziek en.. jawel deze film is nét zijn 3 sterren waard.


Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homer zal inderdaad eventjes in de mijnen gaan werken, maar wanneer alle hoop verloren lijkt en zijn favouriete juf zeer ziek blijkt te zijn stapt hij voorgoed uit de mijnsector en in de raketbussiness. Homer lanceert zijn raket. AL de jongens krijgen een beurs voor de universiteit.