Sakura Wars

Genre: Animatie / avontuur | Duur: 2u00 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: | Cast: Chisa Yokoyama, Michie Tomizawa, Urara Takano

Een film gebaseerd op twee OAV's ('Original Video Animation'), die op hun beurt gebaseerd zijn op een videogame voor de Sega Saturn-console uit 1997. Wat mag je daarvan verwachten? Sakura Wars blijkt immens populair in Japan maar zal deze film nieuwe fans kunnen overtuigen?Het probleem met dergelijke anime films naar series is dat men bijna altijd verwacht dat je vertrouwd bent met het universum waarin alles zich afspeelt. Een direct gevolg hiervan is dat als je de serie niet kent, je al van bij het begin moeilijkheden hebt om alles te begrijpen. Wat moet je dus eigenlijk weten voor je naar deze film gaat kijken? Na een oorlog tussen mensen en demonen bereidt het Japan van begin 20e eeuw zich voor op nieuwe aanvallen. Ze bouwen een leger van gigantische robots die met geesteskracht bestuurd kunnen worden. De enigen echter die over voldoende geesteskracht blijken te beschikken, zijn jonge vrouwen. Dus worden er zes leuke meisjes geselecteerd om deel uit te maken van de 'Flower Brigade'. Om deze organisatie geheim te houden wordt ze vermomd als theatergezelschap, waardoor de meisjes bijna evenveel tijd moeten spenderen aan het inoefenen van nieuwe voorstellingen als aan het trainen met hun robots.De voorgeschiedenis komt evenwel nauwelijks ter sprake in de film. We bevinden ons in 1926 en de aanvallen van de demonen worden steeds frequenter. De Flower Brigade, aangevuld met een nieuw mysterieus lid, heeft alle moeite om ze op afstand te houden en alsof dat nog niet genoeg is krijgen ze ook nog met concurrentie af te rekenen. Er is namelijk een nieuw type robot op de markt; die niet meer aangedreven moet worden door geesteskracht maar volledig autonoom loopt op stoomkracht. Zullen de meisjes vervangen worden? En waarom doet men zo geheimzinnig rond die nieuwe robots?Een anime van de hand van de studio die ons ook al Jin Roh en Blood: The Last Vampire bracht, kan niet anders dan vol flitsende actie zitten. En dat is dan ook de sterkte van deze film. De actiescènes zijn spectaculair, dynamisch en vooral snel. De naadloze combinatie van computeranimatie en klassieke animatie zorgt ervoor dat je tijdens de gevechten volledig geboeid zal zitten kijken. Spijtig genoeg is er niet evenveel aandacht besteed aan een boeiend scenario waardoor deze anime uiteindelijk niet boven het gemiddelde niveau uitkomt. De fans zullen er ongetwijfeld weg van zijn maar voor alle anderen is het gewoon leuk en niet meer dan dat.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoiler