Doghead

Genre: Drama | Duur: 1u31 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Spanje | Regie: Santi Amodeo | Cast: Juan José Ballesta, Adriana Ugarte, Manuel Alexandre, Julián Villagrán, Ana Wagener, Jordi Dauder, Jons Pappila

Samuel, een achttienjarige jongeman, heeft te kampen met een zeldzame aandoening. Af en toe laten zijn hersenen het afweten, waarna hij in een soort van epileptische trance terechtkomt, zonder zich daarna te herinneren wat hij heeft uitgericht. Desondanks vertrekt hij, zwaar tegen de zin van zijn vader, voor een korte vakantie bij zijn neef. Wanneer hij na een avondje discotheken afschuimen in slaap valt in een bestelwagen, wordt hij de volgende ochtend wakker in Madrid, honderden kilometers van de plaats waar hij was ingedommeld. Op een onverwacht lang uitgesponnen verkenningstocht, kruist Samuel de wegen van de ene buitenissige Madrileen na de andere.Boeien doet dit - naar Amélie Poulain gemodelleerde - grootstaddrama in sprookjesverpakking slechts met vlagen. Bijvoorbeeld wanneer de innemende schelm Samuel (u herkent rijzende ster Juan José Ballesta uit El Bola en Planta 4a) in de flat van een hijgerige receptioniste strandt, of het aan de stok krijgt met de bonkige zoon van een Alzheimerpatiënt waarover hij zich ontfermt. De spaarzame dynamische opwellingen kunnen echter niet verhullen dat we de visuele gimmicks waarmee regisseur Santi Amodeo het ietwat povere scenario tracht op te smukken, in feite al in minstens twee eerdere reclamespots gezien hebben.

Sam Roggen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samuel weet het hart van love interest Consuela te veroveren, waarna ze in een typische warhoofdige bui een spectaculair verkeersongeluk veroorzaken. Zoals het een sprookje betaamt, komen beiden er met enkele breuken en kneuzingen van af.