Tijl Uilenspiegel

Genre: Animatie | Duur: 1u25 | Release: 17 Maart 2004 | Land: | Regie: Eberhard Junkersdorf | Cast: Mario Adorf, Veronica Ferres, Benedict Weber, Christian Tramitz

Iedereen heeft al wel eens gehoord van Tijl Uilenspiegel, de sympathieke deugniet uit het boek van Charles de Coster. In deze nieuwe animatiefilm is Tijl nog steeds diezelfde vagebond, maar het verhaal heeft toch wel enkele veranderingen ondergaan.Bij het begin van de film is Tijl onderweg naar Boemstad om zijn grootvader, de tovenaar Marcus op te zoeken. Die is echter spoorloos verdwenen nadat een experiment fataal is afgelopen en nu vraagt Cornelius, Marcus' sprekende uil, Tijl om hulp. Een magische spiegel legt hen drie ongelooflijk moeilijke taken op die ze binnen de twee dagen moeten uitvoeren als ze Marcus ooit nog terug willen zien. Een race tegen de tijd begint maar gelukkig moeten Tijl en Cornelius dit niet alleen opknappen. Ze krijgen hulp van de slungelige maar hondstrouwe Lamme, de mooie maar oh zo eigenwijze Nele en zelfs van niemand minder dan de jonge koning. Zal dit bonte gezelschap erin slagen Marcus op tijd te bevrijden?Dit is een klassiek, hartverwarmend verhaal met alle vereiste elementen: humor, actie, spanning en romantiek. De kinderen in de zaal waren er weg van en de volwassenen genoten mee. Het is waar dat de productie beter had gekund: de synchronisatie zit er soms mijlen naast, de animatie is af en toe van een vrij bedenkelijk niveau en het scenario vertoont enkele gaten. Maar je wordt gewoon zo meegesleurd in het verhaal dat je hier niet om geeft. De personages zijn sympathiek en de grappen zijn echt leuk. De achtergronden zijn kleurrijk en gedetailleerd en je hebt onder andere de stemmen van Jan Decleir en Pieter Embrechts. Als je dan ook nog eens weet dat deze Duits-Belgische co-productie voor een groot deel is gerealiseerd door het Antwerpse DeFamilieJanssen, wat houdt je dan nog tegen om deze film te gaan bekijken?

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmm...