Cutie Honey

Genre: Japanse cultfilm | Duur: 1u33 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Hideaki Anno | Cast: Eriko Sato, Mikako Ichikawa, Jun Murakami, Mitsuhiro Oikawa

Dankzij het love-system dat wijlen haar vader ontwikkelde, kon Honey na haar dood terug in leven gebracht worden door haar oom, als cyborg. Met een simpel Honey Flash!-gebaar verandert ze bovendien in Cutie Honey, superheldin in een sexy roze outfit die over superlovepowers beschikt. Dat verklaart natuurlijk waarom ze zo dikwijls te laat op haar werk komt. Haar baas en collega?s kunnen er niet om lachen maar daar trekt de immer vrolijke Honey zich lekker niks van aan. En als ze dan al komt opdagen op kantoor smult ze liever van die rijstballen waar ze zo verzot op is in plaats van haar werk te doen.Als haar oom ontvoerd wordt door de gang van de Panter Claw, die het systeem willen gebruiken om hun meester Sister Jill (een soort boomdemon), onsterfelijkheid en eeuwige schoonheid te bezorgen, moet Honey weer in actie schieten. Een dandyeske journalist brengt haar in contact met de knappe maar sombere politie-agente Aki die ook achter de Panter Claw aanzit. Honey, die een beetje eenzaam is zonder vrienden en familie ziet in Aki een vriendin, maar de nuchtere Aki moet aanvankelijk niet veel weten van de naïeve Honey. Maar daar brengt een nachtje zwaar doorzakken in het appartement van de journalist gelukkig verandering in en samen slaan ze de handen in elkaar om de professor te redden en to go kick some bad guys ass.Al vanaf de eerste scènes bevestigt (of parodieert) Cutie de vreemde fetisj-obsessie die de Japanse cultuur lijkt te hebben met sexy schattige meisjes/poppen met grote puppy-ogen en pruilmondjes. We zien Honey dan ook geregeld gewoon sexy lopen wezen als ze in haar ondergoed door de straten van Tokyo loopt of zich na het baden in een of ander strakzittend pakje wurmt. De film is gebaseerd op een manga/tv-serie uit de jaren zeventig en dat mag geweten zijn. Qua karakterontwikkeling of intelligente dialogen hoef je dus niet veel te verwachten, qua dynamiek en energie daarentegen des te meer. Cutie Honey heeft alles wat je maar van een japanse cultfilm kunn verwachten: een flitsende montage, compleet foute liedjes met een hoog bubblegum gehalte, psychedelische animatie, totaal geschifte karaoke-momenten, slechteriken in gouden glitter kostuums die over nucleaire krachten beschikken en vooral twee superschattige sexy meiden in actie (lesbische subtekst? You bet). Kortom: de ideale festivalervaring!

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien