Innocence

Genre: Surrealistisch romantisch drama | Duur: 1u50 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Lucile Hadzihalilovic | Cast: Zoé Auclair, Bérangère Haubruges, Lea Bridarolli, Marion Cotillard

In een verlaten huis midden in een groot bos wordt een doodskist binnengedragen, de klep opent en een naakt zesjarig meisje stapt uit. Niet wetende waar ze is of hoe ze er is gekomen stelt ze vast dat ze in een kolonie van jonge meisjes terecht gekomen is, afgezonderd van de echte wereld. Neen, mama, papa of broertje zal ze nooit meer terugzien en neen, je mag niet buiten het bos anders wordt je gestraft.Innocence zoekt gelukkig niet naar verklaringen maar brengt het verhaal van de kinderen in de kolonie waarvan je enkel kan vermoeden dat het een soort school is waar je blijft totdat je de oudste bent en weer verdwijnt. Dat kinderen meestal vreselijk acteren is hier gelukkig niet het geval, combineer dit met de prachtige beelden en uitgekiende regie en je hebt (opnieuw) een zeer bizarre film die weliswaar dik de moeite is.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien