Soundless

Genre: Thriller | Duur: 1u34 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Mennan Yapo | Cast: Joachim Król, Nadja Uhl, Christian Berkel

Een eenzame huurmoordenaar wordt verliefd op de vriendin van zijn jongste slachtoffer en ziet zijn wereld ontrafelen. En daarmee is eigenlijk alles gezegd.Er zijn zo van die films waarvan het uitgangspunt ontzettend mager is, maar die op één of andere manier toch werken. Debuterend regisseur Mennan Yapo weet dat zijn werk staat of valt met de beeldtaal die hij hanteert. Hij opteert dan ook voor het Scopeformaat en voor een strakke montage. Ze zorgen in combinatie met het spaarzame gebruik van dialogen voor een audiovisueel contrapunt van jewelste.De huurmoordenaar wordt gespeeld door Joachim Krol - een vaste waarde in de films van Tom Tykwer en trapper Lars in Licht van Stijn Coninx - die de juiste balans van melancholie en koude precisie in zijn rol weet te leggen. Zijn nemesis, politieagent Lang, wordt vertolkt door Christian Berkel - die u misschien nog kent uit Der Untergang of uit Das Experiment - en ook hij slaagt er in, diepgang te geven aan een personage dat amper iets zegt.Net zoals de verhalen van Hemingway bevat Lautlos meer lagen dan je aanvankelijk zou vermoeden. Na de schokgolf die Der Untergang in de wereld veroorzaakte, is dit weer een bewijs dat Duitsland op filmgebied veel te bieden heeft. Natuurlijk is dit niet van hetzelfde niveau - het blijft een genrefilm - maar wel een verdomd goede!

Steven Tuffin Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien