Three Faces of Terror

Genre: Horror | Duur: 1u26 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Sergio Stivaletti | Cast: John Philip Law, Riccardo Serventi Longhi, Andrea Bruschi

Sergio Stivaletti is in de horrorwereld vooral bekend als de make-up specialist van Dario Argento. Hij verzorgde onder andere de speciale effecten in Phenomena, de insectenhorrorfilm bij uitstek. In 1997 debuteerde hij als regisseur met The Wax Mask en nu levert hij Three Faces of Terror af.Drie treinpassagiers, twee mannen en een vrouw, worden gestoord door een oude man, die een hypnotiseur blijkt te zijn. Hij toont hen een eigenaardige bol en zegt dat ze er in moeten kijken om de waarheid te aanschouwen. Het trio heeft nadien de meest vreemde dromen. Eén man verandert in een weerwolf. De dame bevindt zich in een hospitaal waar ze de ultieme facelift ondergaat. En de andere kerel trekt ten strijde tegen een watermonster.U hebt al begrepen dat deze prent verwijst naar oudere griezelfilms met als grote voorbeeld - de raamvertelling en de setting - Doctor Terror's House of Horrors van Freddie Francis. Stivaletti slaagt erin drie oerklassieke griezelelementen - de weerwolf, de gekke professor en het zeemonster - in een modern jasje te steken door te werken met digitale camera's in plaats van het klassieke analoge materiaal.Wat Stivalleti aan budget ontbreekt, maakt hij goed met goed met een grote dosis passie voor het genre. De acteurs beleven de vreemdste avonturen, maar op geen enkel moment loert een knipoog op de achtergrond. Een antieke verademing!

Steven Tuffin Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien